برند چینی شیائومی طی چند سال اخیر به یکی از تولیدکنندگان مطرح تلفن همراه و لوازم جانبی آن در سطح جهان تبدیل شده است. این برند اکنون طیف وسیعی از گوشیهای اقتصادی، میانرده و پرچمدار را با قیمت رقابتی به بازار عرضه میکند و برندهای مطرح همچون سامسونگ یا هوآوی را به دردسر انداخته است. یکی از جدیدترین پرچمداران این شرکت تازه وارد، گوشی شیائومی 12 است که در این مطلب از رسا مگزین به بررسی آن خواهیم پرداخت.
سری گوشیهای پرچمدار شیائومی تا پیش از این با پیشوند mi شناخته میشدند اما این شرکت تصمیم گرفت تا در سری 12، ترکیب نام گذاری را عوض کند. پرچمداران این برند اکنون با نام شرکت شناخته میشوند، همانند گوشی شیائومی 12 و سایر اعضای خانواده آن که به طور کامل نام شیائومی را در ذهن مخاطب تداعی میکنند. این نام گذاری باعث خواهد شد تا مشتریان شناخت بهتری نسبت به برند شیائومی و محصولات آن داشته باشند.
بررسی طراحی گوشی شیائومی 12
یکی از بزرگترین مزایا تلفنهای شیائومی همچون Xiaomi 12 در مقایسه با پرچمداران سامسونگ، تغییر اصول طراحی آنها در هر نسل است. همچنین شیائومی از مواد گرانتری برای ساخت گوشیهای پرچمدار و حتی میانرده استفاده میکند تا محصولی ارزندهتر از گذشته را به کاربران ارائه دهد.
گوشی شیائومی 12 را میتوان یکی از خوش ساختترین تلفنهای پرچمدار حال حاضر دانست. شیائومی برای ساخت این گوشی از شیشه و فلز استفاده کرده است تا محصولی زیبا و در عین حال لوکس برای مشتری خلق کند. لبههای گوشی شیائومی 12 خمیده هستند و همین قابلیت سبب شده است تا گوشی به راحتی در دستان کاربر جای گیرد. فریم دستگاه تا حد امکان باریک است که حاصل آن ثبات تلفن همراه هنگام کار خواهد بود.
شیائومی برای طراحی ماژول دوربینهای سری 12، از یک ایده خلاقانه و البته ساده استفاده کرده است. لنز اصلی با درپوش بزرگ نیمی از مساحت ماژول را به خودش اختصاص داده است، در حالی که لنزهای کمکی به همراه فلش در نیمه پایینی ماژول دوربین قرار گرفتهاند. خوشبختانه شیائومی رویه همیشگی خود برای درج عبارات طولانی روی قاب گوشی را کنار گذاشته است و قسمت پشتی گوشی شیائومی 12 نمایی ساده برای مشتریان به نمایش میگذارد. این قسمت به طور کامل از شیشه ساخته شده است و با استفاده از یک فریم آلومینیومی خمیده به پنل جلویی متصل میشود.
لبه پایین گوشی تقریبا شلوغ است. درگاه USB-C، خشاب سیمکارتها، اسپیکر و میکروفن در این قسمت قرار گرفتهاند. لبه سمت راست دکمههای پاور و ولوم را روی خودش جای داده است. روی لبه بالایی نیز میکروفن دوم و اسپیکر دوم قرار گرفتهاند. لبه سمت چپ گوشی نیز کاملا خالی است. شیائومی برای طراحی اسپیکرهای مدل 12، از همکاری برند معروف هارمن کاردن بهره گرفته است که یکی از غولهای صنعت لوازم صوتی محسوب میشود. متاسفانه گوشی شیائومی 12 با وجود طراحی منحصر به فرد و زیبا، هیچ گواهی IP ندارد که این مسئله موجب میشود پرچمدار سامسونگ یعنی S21 بازنده مطلق بخش طراحی قلمداد نشود.
بررسی صفحه نمایش
پنل جلویی گوشی شیائومی 12 توسط یک نمایشگر 6.28 اینچی پوشیده شده است که 87 درصد از مساحت بخش جلو گوشی را در اختیار دارد. این نمایشگر از نوع امولد 12 بیتی است که میتواند 68 میلیارد رنگ را به بیننده نشان دهد. ابعاد مناسب این نمایشگر نیز موجب خوشدستی بیشتر گوشی شده است. گوشی شیائومی 12 نه بیش از حد بزرگ و نه بیش از حد کوچک است و افراد به راحتی میتوانند به وسیله یک دست با آن کار کنند.
نمایشگر گوشی شیائومی 12 از محتوای دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی میکند. این نمایشگر به صورت خمیده طراحی شده است و بخشی از آن روی فریم دستگاه قرار دارد. از این رو بایستی مراقب باشید تا ضربهای به فریم دستگاه وارد نشود. نرخ نوسازی این صفحه نیز 120 هرتز است که در صورت تمایل میتوانید آن را به 60 هرتز کاهش دهید. البته نمایشگر گوشی شیائومی 12 نمیتواند نرخ نوسازی صفحه را بین این دو رقم نگه دارد و بایستی در یکی از دو حالت 60 یا 120 قرار گیرد. با این حال کیفیت محتوای نمایش داده شده و غلظت رنگها در هر دو حالت حیرت انگیز خواهد بود. از آن جایی که با یک پرچمدار روبرو هستیم، دوربین سلفی درون یک حفره قرار دارد و خبری از بریدگی روی نمایشگر Xiaomi 12 مشاهده نمیشود.
بررسی قابلیت عکاسی شیائومی 12
ماژول دوربینها در Xiaomi 12 سه لنز دارد که شامل لنز اصلی 50 مگاپیکسلی، لنز فوق عریض 13 مگاپیکسلی و لنز ماکرو 5 مگاپیکسلی است. شیائومی 12 یکی از بهترین لنزهای اصلی را در رده قیمتی خودش دارد که هم از نظر کیفیت و هم از نظر دقت، تصاویر زیبایی را برای کاربر خلق میکند.
تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی Xiaomi 12 کیفیت مناسبی دارند و اثری از نویز یا به هم ریختگی در آنها مشاهده نمیشود. کیفیت رنگها در تصاویر این لنز نیز بسیار بالا است و میتوان گفت که لنز اصلی شیائومی 12، تصاویر باکیفیتتری نسبت به لنز اصلی گلکسی S21 ثبت میکند. این لنز به طور همزمان وظیفه عکسبرداری در حالت پرتره را نیز بر عهده دارد که این کار را با دقت بالای 90 درصد به خوبی انجام میدهد.
تصاویر ثبت شده با لنز فوق عریض یا اولترا واید 13 مگاپیکسلی کیفیت کمتری نسبت به تصاویر لنز اصلی دارند. برای مثال رنگهای ثبت شده با این لنز بیروح است و همچنین مقداری نویز را در تصاویر ثبت شده با لنز فوق عریض میتوانیم مشاهده کنیم.
سومین لنز قرار گرفته روی ماژول دوربین، لنز تله ماکرو است. شیائومی با حذف لنز تله فوتو، امکان زوم کردن را از کاربر سلب کرده است و به جای آن قسمتی از تصویر ضبط شده را برش میدهد. به همین دلیل تصاویر ثبت شده با دوربین تله ماکرو جزئیات مناسبی را به کاربر نمایش میدهند و میتوان عملکرد این لنز را قابل قبول دانست.
روی قاب جلویی شیائومی 12 و درون یک حفره، لنز 32 مگاپیکسلی سلفی قرار دارد. در صورتی که بتوانید بدون لرزش دست اقدام به گرفتن سلفی کنید، تصاویر این دوربین بینهایت باکیفیت و پر جزئیات خواهند بود. شیائومی با استفاده از ادیتهای نرم افزاری موفق شده است تا سطح جزئیات را در تصاویر دوربین سلفی افزایش دهد که این عمل موجب تحسین کاربران خواهد شد.
بررسی قابلیت فیلمبرداری
لنز اصلی ماژول دوربین Xiaomi 12، امکان فیلمبرداری 8k با نرخ 30 فریم بر ثانیه را برای کاربران مهیا کرده است که عملی ارزنده در بازه قیمتی 20 میلیون تومان محسوب میشود. البته کاربران میتوانند فیلم برداری با کیفیت 4K با نرخ 30 یا 60 فریم بر ثانیه را نیز تجربه کنند.
با کاهش کیفیت به فول HD، میزان جزئیاتی که در فیلم ضبط میکنید افزایش خواهد یافت و البته از داغ شدن بیش از حد ماژول دوبین نیز جلوگیری خواهید کرد. علاوه بر آن با کاهش کیفیت فیلمبرداری از 8k به 4k یا Full HD، بازه فیلمبرداری شما وسیعتر خواهد شد. به این معنا که میتوانید نواحی بیشتری را در فیلم خود مشاهده کنید. این رویه به طور مشابه در دوربینهای آیفون نیز مشاهده شده است.
بررسی پردازنده Xiaomi 12
غول فناوری چینی برای Xiaomi 12 از جدیدترین محصول اسنپ دراگون یعنی پردازنده 8 سری 1 استفاده کرده است. این پردازنده برای استفاده در گوشیهای پرچمدار معرفی شد و اکنون گوشی شیائومی 12 با این سخت افزار به بازار عرضه شده است. این پردازنده هشت هسته دارد که با چینش 1-3-4 آماده انجام کارهای سبک و سنگین هستند. مطابق ادعای شیائومی، پرچمدار سری 12 به محفظه بخار مخصوص مجهز شده است تا دمای گوشی همواره در محدوده از پیش تعیین شده قرار داشته باشد.
مشتریان میتوانند گوشی شیائومی 12 را با سه ترکیب رم و حافظه داخلی انتخاب کنند. این ترکیبها شامل 8/128، 8/256 و 12/256 گیگابایت میشوند. عملکرد فنی گوشی شیائومی 12 با بالاترین ترکیب رم و حافظه داخلی بسیار چشمگیر است، به نحوی که قدرت پردازشی آن حتی از شیائومی 12 پرو و گلکسی S21 اولترا بالاتر ارزیابی میشود.
گوشی شیائومی 12 به همراه اندروید 12 و واسط کاربری MIUI 13 ارائه میشود که جدیدترین پوسته اختصاصی شیائومی برای گوشیهای این برند است. واسط کاربری اختصاصی شیائومی طی چند سال اخیر بهبودهای مناسبی را تجربه کرده است و اکنون بهتر از هر زمان دیگری میتواند اجرای برنامهها در پس زمینه را مدیریت کند. این واسط کاربری روی گوشی شیائومی 12، امکان اجرای 18 برنامه به صورت همزمان را در اختیار کاربر قرار میدهد.
بررسی باتری گوشی Xiaomi 12
شیائومی برای تأمین انرژی پرچمدار دوازدهم خود، از باتری 4500 میلیآمپر ساعتی استفاده کرده است. استفاده از این باتری با توجه به ابعاد صفحه نمایش گوشی، نوید تجربه کاربری مفید و لذتبخشی را در بخش باتری میدهد.
برای پر کردن باتری Xiaomi 12 از آداپتور 67 واتی شارژ سریع استفاده میشود که قادر است تا در عرض 40 دقیقه، باتری را به طور کامل پر کند. شیائومی از نظر سرعت شارژ به راحتی رقبای کرهای خود همچون گلکسی S22 و گلکسی S22 پلاس را شکست میدهد، چرا که مدت زمان شارژ شدن گوشیهای سامسونگ بیش از یک ساعت به طول خواهد انجامید.
جمعبندی
گوشی شیائومی 12 یک پرچمدار قدرتمند، زیبا، کارآمد و مقرون به صرفه است. شیائومی به خوبی توانسته است تا محصولی را خلق کند که عملکردی مشابه با پرچمداران سامسونگ هم گلکسی S21 به نمایش بگذارد، در حالی که با برچسب قیمتی پایینتری به فروش میرسد. رقیب این گوشی از نظر مشخصات فنی و عملکرد پرچمداران سامسونگ همچون گلکسی S21 و گلکسی S22 هستند، در حالی که از نظر قیمتی شیائومی 12 با گلکسی S21 FE رقابت میکند. اگر میخواهید از قیمت روز تمامی گوشی های موبایل شرکت شیائومی مطلع شوید، روی لینک قیمت روز گوشی های موبایل شیائومی کلیک کنید.
برتری کلیدی در بحث قیمت سبب شده است تا مصرفکنندگان ساکن کشورهای در حال توسعه، انتخاب پرچمدار شیائومی را به شبه پرچمدار سامسونگ ترجیح دهند. در حقیقت با خرید شیائومی 12 به جای گلکسی S21 FE، صاحب یک گوشی پرچمدار خواهید شد که از نظر عملکرد فنی شما را راضی نگه خواهد داشت.
البته دو نقطه ضعف بزرگ در Xiaomi 12 وجود دارد که مانع از برتری قطعی پرچمدار مقرون به صرفه این برند میشود. مشکل نخست عدم وجود گواهی IP است. البته شیائومی متوجه این ضعف شد و نسخه ارتقا یافته 12T Pro را به گواهی IP 53 مجهز کرد. مشکل دیگر به واسط کاربری و پشتیبانی نرم افزاری گوشیهای شیائومی مربوط میشود. رابط کاربری MIUI با وجود بهینهسازیهای متعدد همچنان از رابط کاربری One UI سامسونگ عملکرد ضعیفتری دارد. همچنین پشتیبانی نرم افزاری شیائومی به اندازه سامسونگ پایدار نیست و همین مسئله موجب میشود بخشی از خریداران در لحظه آخر دچار تردید شوند. با این حال نقاط قوت و پتانسیلهای شیائومی 12 بیش از نقاط ضعف آن هستند و این گوشی را به یک گزینه خرید ایده آل تبدیل میکنند.
1 دیدگاه